Agost

Què és Agost?

 

1016101_172495326261716_942224824_nAgost és un magazine matiner que va nèixer per les ganes d’una periodista recentment llicenciada que no tenia una feina a on posar en pràctica els seus coneixements apresos. Aquesta persona és Magdalena Estelrich, la presentadora del programa i de la qual va sorgir la idea. Aquesta proposta radiofònica va ser la primera de ràdio Felanitx i se’n va dur moltes alabances ja que es va dur a terme quan la ràdio encara estava en construcció. La idea principal del programa era la de fer passar una bona estona als oïents a través de contingut molt variat com pugui ser: entrevistes a persones d’interés, recomanacions culturals i paisatgístiques, moments musicals, moments polítics, etc. El programa va començar el dimecres dia 07 d’Agost del 2013 i es va mantenir en antena prop d’una trentena de programes, fins que el dia 12 de Març del 2014, per problemes laborals de gran part dels membres, es van veure incapassos de seguir endavant amb el projecte i van decidir posar un punt a l’emissió del programa. El programa va acabar la seva primera temporada, sense saber si n’hi hauria una segona, amb una gran feina feta.

 

Pels micròfons de ràdio Felanitx, a través d’Agost, hi van passar prop d’un centenar de persones diferents, sobretot de Felanitx. Dels seus quasi 30 programes es destaquen els programes especials de sant agustí i Nadal de 2013 que van ser dos programes intensius de més de dues hores de programa amb una gran acceptació per part de l’audiència.
Actualment Agost és un record vivent d’aquells moments als estudis de Ràdio Felanitx que es manten latent fins que, tal vegada un dia, torni a despertar i…

 


Participants:

 

Xisca Muñoz

 

1063820_174605159384066_2087276554_o
Hola companys,
Som na Xisca i vaig néixer un 16 d’agost de 1990. Diuen que som filòloga i que aviat, si tot va bé, també podré fer classes de Llengua i Literatura a instituts, escoles… Em vaig graduar ara fa un any en Filologia Catalana a la Universitat de Barcelona i en aquesta ciutat he viscut durant aquests darrers cinc anys (excepte Nadal, setmana santa i estiu que he anat tornant a casa. Per a mi és vital).
Viatjar, llegir (sobretot novel·les històriques), anar a la platja, menjar bé i quedar amb els amics per fer un cafè o una bona cervesseta a la fresca són les coses que més m’agraden. I el que més odiï? Les mentides i la ignorància.

 


Toni Sorell

 

1070047_174896842688231_2066708115_nHola companys, Som Antoni Sorell, presumpte periodista. L’any que vaig néixer Guardiola debutava amb el primer equip del Barcelona. Com ell, visc l’esport des d’un prisma estratègic. Una de les meves il•lusions és aprendre a trastocar ànimes a través d’una narració radiofònica. De moment, però, toca adquirir experiència. Ara som becari als Esports d’IB3 TV. També col•labor amb ràdios locals i escric al Llum d’Oli, una revista que ja és patrimoni de Porreres.
La reflexió, aprofundir en els temes i saber destriar la informació de la intoxicació són les meves metes. M’agrada entrevistar a polítics perquè sempre tenc les de guanyar. Però hi ha vida més enllà de la professió: estim les petites coses, aquelles que passen desapercebudes però són essencials. Observar el cicle d’una planta, ensumar les olives al mercat o escoltar les ones si fa vent són plaers que mai no m’abandonaran. Sovint escric el que no m’atreviria a dir. I enyor moltes coses, però si pogués tornar enrere… probablement no canviaria res. Ens escoltam a l’Agost!

 

Bernat Artigues

 

999045_175816925929556_994059823_nAve Maria Puríssima,
Som en Bernat des de fa 23 anys. Projecte de mestre i músic a curt i llarg plaç.
M’agrada practicar esport de qualsevol tipus. Disfrut quasi cada dia del cinema, però en canvi, l’únic que mir a la televisió són els partits del Barça.
M’apassiona tot allò relacionat amb la música (‘no se aceptan reggeatones ni bacalao’). La guitarra és el meu instrument i amb ella compartesc els bons i els mals moments.
El que més m’agrada a aquesta vida és menjar i el que menys, anar a missa. Un lloc per viure, Portocolom, clar; per visitar, no en tenc ni idea.
No sé gaire de què va això de la ràdio, però mai dic que no a una nova experiència i aquesta pareix molt interessant.
Come on!

Toni Puig

 

1375990_206908082820440_1414267111_n“Hola soy Pepe Navarro y esta noche no cruzaremos el Misisipi; por tanto… que pase la presentación de Toni Puxini.”
Bon dia a tots i a totes; com bé ha anunciat el senyor Navarro jo som en Toni Puig i vaig nèixer el 04 de Maig del 1991. Segons un paper que tenc per ca nostra, firmat per la Generalitat de Catalunya, som tècnic superior en so (queda molt bé dir-ho, però de poc serveix tenir-ho). Actualment intent guanyar-me la vida fent feina com a tal: principalment com a tècnic de directes musicals (és a dir, “es tio que vos atura sa música quan són les 6 a ses verbenes des pobles”).
Darrerament, però, també m’estic preparant per dur a terme altres tasques com la gravació de maquetes musicals, ja que aviat disposaré d’un petit estudi a casa o encarregar-me de la part tècnica d’un programa de ràdio.
Després de fer una mica de publicitat gratuïta, he de dir que una de les coses que més m’agrada és la meva feina i per això vaig estudiar el què vaig estudiar. Som una persona que s’implica molt en tot el que es compromet i aquesta vegada no serà una excepció. M’agrada molt Portocolom i no m’agrada gens haver d’enyorar.
Esper passar unes bones estones amb vosaltres amb aquest projecte que segur que no vos deixarà indiferents.

 


 

Toni Duarte

 

1376433_664087550302052_1874359569_nHola! Som en Toni Duarte, tenc 23 anys i estic graduat en Educació Primària per la Universitat de les Illes Balears.
He estat monitor de temps lliure als diferents municipis de Felanitx i actualment som professor de repàs i l’encarregat de les extraescolars de batucada tant a S’Horta com a n’Es Lledoner.
La meva passió és la música, em considero un poc “cocinitas”.
No hi ha res com relaxar-se i “pitjar play” per escoltar aquelles cançons que et poden transportar a un altre lloc, moment o record i que et fan desconnectar de les preocupacions del dia a dia.
Actualment som component de la Banda de música de Felanitx, així com bateria dels grups iPop’s i Manteca Colorá, segur que més d’un ens ha sentit alguna vegada…
Fa poc que em vaig iniciar en això de la ràdio i, sincerament, he trobat una nova manera de gaudir que mai no havia imaginat. Totalment recomanable i reconfortant. Sento que es poden compartir tantes coses que per una estona tots els qui t’escolten es converteixen en confidents i amics

 

 


Magdalena Estelrich

 

1073933_175528859291696_919471164_oHola! Som na Magda Estelrich, tenc 23 anys i estic llicenciada en periodisme per la Universitat de Vic . He estat becària a IB3 i a TV3 però els darrers 10 mesos les he passat a Kirton -Anglaterra- fent d’Au pair per aprendre anglès.
Som del Barça, molt del Barça i Juan Carles Navarro és la meva debilitat. Un referent? A la ràdio, Puyal; a la televisió, Pastor i a la premsa, Besa.
Només crec que en una cosa: la màgia de la ràdio. M’entusiasmen les històries reals ja siguin a la pantalla d’un cinema, a sobre d’un escenari o entre les pàgines d’un bon llibre. Estic enganxadíssima a Twitter i ho fotografïi tot amb Instagram. Un like, els dinars amb amics que s’allarguen. Un dislike, tot allò que ataca llengua i cultura.
La cosa que m’agrada més del món és viatjar: Vull anar a Cuba, a París i a Nova York. Però tanmateix crec que no hi ha res com Mallorca.

 


PODCAST A LA CARTA


TEMPORADA 1